Dni
Godzin
Minut
Sekund

Wydarzenie rozpocznie się za:

NOWA ERA ŻYWIENIA

Program wydarzenia
ImageImageImage

04.06.2024

Online

Bezpłatnie

Poznaj innowacje, które nieodwracalnie zmienią branżę spożywczą!

Zapisz się na wyjątkowe wydarzenie online dla producentów, technologów żywności i dietetyków

Zapisz się

Drukowanie żywności 3D

i inne technologie

O WYDARZENIU

Zapraszamy producentów i technologów żywności, marketingowców i handlowców z branży spożywczej, dietetyków pracujących dla większych instytucji lub doradzających indywidualnym klientom.


To wydarzenie stanowi unikalną okazję do zgłębienia najnowszych trendów i innowacji w branży żywnościowej. Nie przegap szansy na poszerzenie swojej wiedzy i umiejętności dzięki sesjom prowadzonym przez naszych ekspertów.


Podczas tego wydarzenia online, eksperci z różnych dziedzin przedstawią, jak zaawansowane technologie, takie jak druk 3D, mogą nie tylko ulepszyć procesy produkcyjne, ale także wprowadzić zrównoważone i zdrowe opcje żywieniowe, odpowiadające na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na personalizację diety i świadomość ekologiczną. Zrozumienie tych technologii jest kluczowe dla każdego, kto chce być na czele innowacji w przemyśle spożywczym.


Rejestracja uczestników jest otwarta. Zapisz się już dziś!


Zapisz się

PROGRAM

10:00-10:05

Rozpoczęcie wydarzenia i przywitanie uczestników

10:05:10:35

Wszystko, co musisz wiedzieć o żywności drukowanej 3D

Prowadząca: Katarzyna Kot

  • Jakie produkty spożywcze można wydrukować w 3D?
  • Druk żywności 3D - jak to działa?
  • Jakie procesy technologiczne można osiągnąć w druku żywności 3D?
  • Gdzie się stosuje żywność drukowaną 3D?
  • Korzyści i wyzwania związane z drukowaniem żywności 3D
  • Jak mogą wyglądać posiłki jutra: spersonalizowana żywność?

10:35-11:05

Żywność genetycznie modyfikowana – konfrontacja nauki z prawem unijnym w sprawie GMO

Prowadzący: Piotr Lalowski

  • Dlaczego Komisja Europejska proponuje deregulację nowych GMO?
  • Jak Komisja uzasadnia swoją propozycję?
  • Czy nowe GMO przyczyni się do zrównoważonych systemów żywnościowych?
  • Naukowe podejście do GMO i jego bezpieczeństwa

11:05-11:15

Przerwa

Icon

11:15-11:45

Przetwarzanie żywności 4.0: obecny i przyszły rozwój w kontekście zmian technologicznych

Prowadząca: Agata Jabłońska

  • Choroby cywilizacyjne a żywność wzbogacana
  • Żywność bogata w mikroorganizmy (Kombucha)
  • Szybki styl życia a rozwój żywności zbilansowanej, gotowej do spożycia
  • Niekonwencjonalne połączenia: kawa z grzybami
  • Postęp ery cyfryzacji: inteligentne i aktywne opakowania żywnościowe

* Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu

PRELEGENCI

Student studiów magisterskich w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności oraz studiów podyplomowych w Polsko-Japońskiej Akademii Technik Komputerowych na kierunku Bioinformatyka. Były Przewodniczący Koła Naukowego Żywieniowców SGGW. Główne zainteresowania: dietetyka, mikrobiologia, biologia molekularna, immunologia.

inż. Piotr Lalowski

Agata Jabłońska

Członkini Koła Naukowego Żywieniowców na SGGW. Interesuje się badaniami ukierunkowanymi na mikrobiologię żywności i mikrobiotę przewodu pokarmowego, właściwości probiotycznych i postbiotycznych wybranych szczepów bakterii, potencjalnie wykorzystywanych do produkcji żywności.

Katarzyna Kot

Audytor wiodący ISO 2200, audytor wewnętrzny systemów IFS, BRC, manager HACCP, specjalista ds. prawa o żywności.

Redaktor prowadząca portalu i magazynu Bezpieczeństwo żywności w praktyce.

PATRON MERYTORYCZNY

Warunki uczestnictwa

Wydarzenie online jest bezpłatne. Jeśli chcesz wziąć w nim udział, wystarczy, że zapiszesz się przez formularz rejestracyjny.

Po zapisaniu się otrzymasz mail potwierdzający. Koniecznie potwierdź swój udział w wydarzeniu klikając w link z e-maila!


Już 5 czerwca, na swój adres e-mailowy, otrzymasz imienny certyfikat uczestnictwa.




* Pole oznaczone gwiazdką jest obowiązkowe

Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.

Infolinia: 22 518 29 29 E-mail: cok@wip.pl

Image